13 april 2013

De Kwadijker molengang - 3 -

Met een beetje noeste arbeid heb ik de verkeerd draaiende molens kunnen repareren. Ook draaien de wieken niet meer dwars door de bodem heen. Dat krijg je ervan als je een computer gebruikt en het resultaat niet goed vergelijkt met de werkelijkheid. Hier nog een keertje de molengang in vogelvlucht, gezien op een vroege ochtend in augustus.En als je gewoon op de grond ging staan, zag het er als volgt uit:Okee, en dan nog eentje met drie van de vier molens keurig achter elkaar. Bekeken vanaf de Kwadijkerweg.3 opmerkingen:

Christian zei

Ik vind het er prachtig uitzien! Na mijn mislukte pogingen om van de Citadel iets te maken, ben ik maar gestopt met SketchUp. Maar deze molens zien er erg mooi uit.

Richard Keijzer zei

@Christian: Ik heb mij ook een keer vastgebeuten in de Citadel. Het probleem is, dat het een 5-puntige ster is en de hoeken tussen de muren dus een veelvoud van 72 graden zijn. Sketchup gaat er bijna automatisch van uit dat je lijnen en vlakken wilt maken die loodrecht op elkaar staan. De pen wordt dus iedere keer een andere richting op gestuurd.
Het voordeel van een bestaand gebouw is, dat je er een foto van kunt maken en daarmee het model vorm kan geven. Nadeel is dan weer, dat je minder makkelijk kunt smokkelen. Ik heb - met de niet meer bestaande molengang - het omgekeerde. Ik kan geen foto's maken maar wel wat smokkelen.
Voor de Citadel heb ik wel een oplossing, namelijk door de afzonderlijke gebouwen apart te maken op een loodrecht assenkruis. Sketchup werkt dan mee in plaats van tegen. Binnenkort zal ik een nieuwe poging wagen, gewapend met nieuwe kennis!

Christian zei

Zou het niet helpen als je een plattegrond van zo'n ster had? Of blijft het dan lastig in SketchUp?